foto_website

Minerva/ Experience@Work

Inge Janssens – Directeur

Experience@Work is een cocreatieproject van KBC, AXA, Proximus en consultancybureau HazelHeartwood. De uitdaging: ervaren medewerkers in de laatste fase van hun loopbaan blijven motiveren. Door létterlijk out of the box te denken.

 

WIJS OMGAAN MET VERGRIJZING

De vergrijzing dwingt ons om langer te werken. Zijn senior werknemers dan ook werkmoe? Integendeel. Workshops en studies tonen aan dat ze hun ervaring graag delen en openstaan voor nieuwe uitdagingen. Zolang ze hun werkzekerheid niet verliezen.

Daarom lanceerden KBC, AXA en Proximus een waaier aan initiatieven – waaronder Experience@Work.

JOBS OVER DE BEDRIJFGRENZEN HEEN

In 2013 ontwikkelden de partners een IT-platform om ervaren medewerkers nieuwe loopbaanopportuniteiten te bieden. En hun ervaring te delen buiten de eigen organisatie, zonder de band met hun werkgever te verliezen. Het is een matchingplatform tussen de vraag naar en het aanbod van ervaren talent. Waar senior kandidaten spontaan online solliciteren op opdrachten over de bedrijfsgrenzen heen.

 

VIERVOUDIGE WIN

Experience@Work is er voor senior werknemers die een nieuwe uitdaging zoeken na meer dan dertig jaar ervaring in een commerciële omgeving. Bijvoorbeeld in een organisatie die hen nauw aan het hart ligt, of die dichter bij huis ligt.

Dat levert winst op voor alle partijen:

  • medewerker: laat zijn talent opbloeien en gaat nieuwe ervaringen aan – zónder risico op inkomensverlies. Want hij houdt de band met zijn oorspronkelijke werkgever.
  • uitlenende organisatie: houdt ervaren medewerkers gemotiveerd en geeft jonge medewerkers ruimte om te groeien in het bedrijf.
  • inlenende organisatie (vooral non-profit): haalt ervaring in huis die ze niet vindt op de arbeidsmarkt. En dat tegen een kostprijs van iemand met minder ervaring. De inlenende organisatie verwerft bovendien nieuwe inzichten dankzij een medewerker met commerciële achtergrond.
  • maatschappij: behoudt ervaring én zorgt dat medewerkers langer aan de slag blijven. Dat verlicht de kosten voor de maatschappij.
GESLAAGDE VOORBEELDEN

45 medewerkers vonden tegen april ’17 al een nieuwe job via Experience@Work. Ze wagen de sprong met een parachute: want ze kunnen altijd terugkeren naar hun vertrouwde omgeving als de overstap tegenvalt. Meer dan tweehonderd middenveldorganisaties sprongen op de kar. En tien werkgevers, waaronder SD Worx, IBM en bpost, bieden bijkomende loopbaanmogelijkheden via het platform. Andere werkgevers die vb. in het kader van cao 104 dergelijke eindeloopbaanmogelijkheden willen aanbieden aan hun senior medewerkers, zijn ook steeds welkom.

 

Luister naar een tevreden senior medewerker

 

MEDEWERKER AAN HET ROER

Minder werken, anders werken, elders werken? Het management ondersteunt de senior medewerker bij zijn eindeloopbaankeuzes. Toch is het de medewerker zélf die aan het roer staat. Via Experience@Work reageert hij vrijwillig en op eigen initiatief op openstaande opdrachten (voornamelijk non-profit).